11. kolo hokejovej Tipsport extraligy

14.10.2012 Celý región

MHC Mountfield - Dukla Trenčín 4:3 (1:3, 0:0, 3:0)
Góly: 20. T. Petruška (Markovič, A. Beňa), 46. Mikušovič (Murček), 50. M. Beran (Novotný), 58. Markovič (M. Beran) - 10. T. Bokroš (E. Bednár, Sojčík), 13. Sojčík (Lelkeš, Tybor), 18. Ľ. Vaškovič (Lelkeš, J. Koma)
Vylúčení: 3:5
presilovky: 2:2
rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Jobbágy
2800 divákov

Martin: Šúrek (18. Volentier) - A. Novotný, A. Beňa, R. Pukalovič ml., Tupý, Zukal, J. Perniš, Alexejev, M. Danko - Markovič, M. Beran, T. Petruška - Murček, M. Hollý, Mikušovič - Slávik, Fadrný, L. Vartovník - Hús, Dírer, KentošTrenčín: Kristín - T. Bokroš, Biro, J. Koma, M. Nemčík, Habšuda, E. Bednár - J. Gašparovič, Marosz, Pardavý st. - Tybor, Lelkeš, Sojčík - Šišovský, M. Adamec, Jakúbek - Koyš, Broska, Ľ. Vaškovič
 
Martin 14. októbra (TASR) - Súboj začali lepšie domáci, ale úvodná tretina sa oveľa lepšie vydarila hosťom. Kristína ohrozili v 2. minúte Hollý a vo 4. Petruška. Martin potom nezužitkoval presilovku 5 proti 3, zato hostia boli úspešní z prvej takejto výhody, keď Bokroš v 10. minúte trafil pravý vinkel Šúrekovej bránky. Dukla viedla v 13. minúte už 2:0, keď po perfektnej akcii trafil Sojčík. Domácim nepomohol ani oddychový čas a v 18. minúte prehrávali už o tri góly, keď Dukla využila aj druhú presilovku, strelcom bol Vaškovič. Domáceho brankára Šúreka potom nahradil Volentier. Až v 20. minúte sa tešili aj domáci, keď z presilovky trafil Petruška - 1:3.

V druhej časti sa hralo dlho v réžii martinských hokejistov, ale Mikušovič a dvakrát Dírer stroskotali na gólmanovi Kristínovi. Markovič v 31. minúte po individuálnej akcii prestrelil. Na opačnej strane výborne zasiahol Volentier po strelách Gašparoviča a Sojčíka. Dukla sa ubránila vďaka Kristínovi aj v 35. minúte, keď ho neprekonal zblízka opäť Dírer. Dukle sa opatrná hra na udržanie dvojgólového náskoku v tretej tretine nevyplatila. Príkladne bojujúci domáci znížili v 46. minúte, keď sa individuálne presadil Mikušovič. V 50. minúte po strele Novotného vyrovnal blafákom Beran a zápas nakoniec otočil v 58. minúte Markovič. Hosťom už nepomohla ani 55-sekundová hra bez brankára a tak sa martinskí hokejisti s divákmi tešili z víťazstva a zisku troch bodov.

Hlasy trénerov:

Róbert Pukalovič, tréner Mountfield: "Do stretnutia sme vstúpili katastrofálne a prehrávali sme už 0:3. Vystriedali sme potom brankára. Pomohol nám gól na konci prvej tretiny. Vtedy som začal veriť, že by sme mohli získať aspoň bod. Napokon sa nám podarilo zvíťaziť, lebo hráči vložili do zápasu srdce, bojovnosť a popasovali sa s nepriaznivým vývojom. Teším sa, že aj diváci ocenili výkon mužstva."

Róbert Kaláber, tréner Dukly: "Vyšiel nám vstup do zápasu a ľahko sme získali trojgólový náskok. Boli sme vtedy veľmi efektívni. Škoda gólu, ktorý sme dostali v závere prvej časti. Hráčov sme upozorňovali, že sa hrá 60 minút. Druhú tretinu sme ešte ako-tak zvládli. V tretej nám chýbali sily a spravili sme niekoľko individuálnych chýb, ktoré rozhodli. Nechcem sa vyhovárať, ale v tomto týždni sme hrali už štvrtý zápas a chýbalo nám päť hráčov."
 
 
HK Nitra - HC´05 Banská Bystrica 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)
Góly: 45. Martin Segľa (M. Kováčik, Trefný), 46. Stümpel (Mašlonka, R. Tománek), 52. T. Chrenko (Rais, Kmeč), 58. König (Hamrák, Podstavek) - 21. Michal Grman (Heizer), 55. Novajovský (Michal Grman, Heizer)
Vylúčení: 10:8 na 2 min, navyše: M. Kováčik 5+DKZ za faul kolenom - Slipčenko DKZ za opustenie bránky
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Kubuš - J. Brath, Tvrdoň
2735 divákov
 
Nitra: M. Valent - Trefný, König, Ordzovenský, Vosátko, S. Hudec, Rais, M. Bača, Arvay - M. Kováčik, T. Chrenko, Martin Segľa - Jokila, Stümpel, R. Tománek - M. Mašlonka, Hamrák, Podstavek - Kmeč, Bene, Pupák
Banská Bystrica: Slipčenko (48. Dzubina) - Michal Grman, Richter, Bambúch, Kubka, Novajovský, Predajniansky, Styk, Ketner - Jabrocký, M. Hudec, Šimun, - Lamper, Heizer, F. Nemček - Jankovič, Češík, Petro - Zigo 
 
HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 31. Vyrúbalík (Trška, Preisinger), 35. Kudrna (Barák), rozhodujúci sam. nájazd Preisinger - 23. Chylo (Haring), 47. Mertel (Stupka, T. Melichárek)
Vylúčení: 3:2 na 2 min
presilovky a oslabenia: 0:0
rozhodovali: Baluška - J. Bachúrik, P. Šefčík
1876 divákov
 
Skalica: Trenčan - Vyrúbalík, Trška, I. Jankovič, L. Kozák, Barák, Jaborník, Srnec - Kutálek, R. Školiak, Preisinger - T. Višňovský, Holovič, R. Konečný - J. Jurík, A. Kudrna, Klejna - Stieler
Piešťany: Tomek - V. Urban, Brňák, Drgoň, R. Filip, Cuník, K. Grman, A. Hruška, Bučka - Stupka, Mertel, T. Melichárek - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - M. Mihálik, V. Nemec, S. Saliji 
 
MsHK DOXXbet Žilina - HKm Zvolen 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Góly: 10. Lažo (R. Krajči, D. Devečka), 22. V. Škoda (R. Krajči), 47. Važan (R. Krajči) - 8. Michal Chovan (Juraško), 31. Škvaridlo (M. Výborný), 40. Škvaridlo (Michal Chovan, L. Jurík), 57. Michal Chovan (P. Hraško), 60. L. Jurík (Michal Chovan, P. Hraško)
Vylúčení: 10:8, navyše Lažo, Dlouhý, M. Kokavec - J. Mucha, Ťavoga 10 min za nešp. správanie
oslabenia: 1:1
rozhodovali: Orolín - Smerek, Smrek
1030 divákov
 
Žilina: M. Laco - Rúfus, Harant, Brcko, D. Devečka, Dlouhý, Sekáč, Niník - M. Kokavec, Troliga, T. Varga - R. Krajči, V. Škoda, Lažo - Važan, Valášek, Drevenák - T. Sýkora, Horanský, Hájnik
Zvolen: Šimko - Juraško, P. Hraško, Ťavoda, J. Mucha, L. Pokovič, M. Výborný - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Méry, M. Jurík, Martin Ďaloga - Čanky, Huňady, Síkela 
 
Žilina 14. októbra (TASR) - Zápas medzi posledným a prvým tímom tabuľky začal aktívnejšie líder zo Zvolena. Strelecké pokusy Lukáša Juríka, Huňadyho i Síkelu ešte Laco kryl, ale na Chovanovo zakončenie po milimetrovej prihrávke Juraška už nemal nárok. Žilinčania kontrovali o 112 sekúnd neskôr, keď Krajči našiel Laža a ten nemal problém zasunúť puk do odkrytej Šimkovej brány. Po tomto góle sa tempo hry ustálilo a diváci výraznejšiu šancu nevideli. Domáci pozorne bránili a súpera nepustili do väčšieho tlaku ani pri dvoch početných výhodách.

Začiatok prostredného dejstva zvládli lepšie vlci. Po chybe zvolenskej obrany unikol Škoda a aj s pomocou šťastia pretlačil puk za Šimkov chrbát. Hostia odpovedali hneď v nasledujúcej presilovke, ale rozhodca pre postavenie hráča v bránkovisku gól neuznal. V polovici duelu domáci obrancovia trestuhodne prepadli a Škvaridlo vo vlastnom oslabení vyrovnal. Žilinčania potom zvýšili obrátky, Šimko však vynikajúco zasiahol pri dobrých možnostiach Krajčiho i Važana. Čo nevyšlo im, vyšlo opäť Škvaridlovi, ktorý 45 sekúnd pred sirénou prestrelil Laca delovkou z pravého kruhu.

Tempo hry v záverečnej časti diktovali domáci, hráči spod Pustého hradu sa sústredili hlavne na hru zo zabezpečenej obrany podporenú kvalitným výkonom brankára Šimka. Ten najskôr zlikvidoval bekhendové zakončenie Vargu i príležitosť Krajčiho, ale v 47. minúte už lovil puk zo svojej siete. Vo vlastnom oslabení unikol Važan, kľučkou si ho položil na ľad a pohodlne zasunul puk do siete. Keď sa už zdalo, že by sa stretnutie mohlo preniesť do predĺženia, Zvolenčania nemilosrdne udreli. 220 sekúnd pred sirénou efektne tečoval Hraškovu strelu do siete Michal Chovan a v záverečnej power-play pečatil výsledok do prázdnej brány Lukáš Jurík. Zvolen tak ani v jedenástom zápase premožiteľa nenašiel.

Hlasy trénerov:

Ladislav Spišiak, tréner Žiliny: "Keď si niekto pozrie štatistiku trestných minút, bude vedieť, čo sa tu dialo. Inak sa jednalo o štandardné stretnutie. Keby sa nám za stavu 2:1 podarilo streliť tretí gól, možno by to bolo o inom. Celkovo sa však hral obojstranne dobrý hokej. Ak budeme hrať takto aj naďalej, budeme bodovať. Dnes nám však chýbal kúsok šťastia."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Dnes to bol ťažký a nervózny zápas s veľa vylúčeniami. Na môj vkus bolo najmä tých desaťminútových trestov príliš. Môjmu mužstvu síce chýbala súhra a ľahkosť, ale chlapci mali srdce na správnom mieste."
 
1.Zvolen1110  1  
  0  
  0  
  51:29  
  32
2.MHC Mountfield126213 33:3223
3.Nitra126123 54:3922
4.Piešťany126033 40:3421
5.Košice106103 42:2720
6.Ban. Bystrica124206 32:3816
7.Trenčín124116 40:4015
8.Skalica124116 37:5015
9.Poprad113206 38:3413
10.Žilina123036 31:4112
 
 

Vyberte región